In het kader van het vijftienjarig bestaan organiseert Stichting Marke Gorsselse Heide in 2024 een lezingen­cyclus over de ontwikkelingen in het ons omringende landschap. Sprekers zullen vanuit verschillende perspectieven ingaan op de vraag: ‘Wat is van land­schappelijke waarde in ons oude marke­gebied en welke uitdagingen liggen er voor herstel van het landschap en het klimaat­adaptief maken daarvan’.

Gisteren (donderdag 18 januari) trapte we af met een interessant verhaal van prof. dr. ir. M. (Theo) Spek, hoogleraar Landschaps­geschiedenis aan Rijks­universiteit Groningen. Die ons, begeleid door vele mooie beelden en kaarten, meenam in de geschiedenis van deze regio. Een ontzettend succes met een volle kerk in Gorssel! Wil je ook bij een van de volgende sprekers aanwezig zijn? noteer dan vast de volgende data in de agenda:

15 februari
Lezing door Hein Pieper, Dijkgraaf Waterschap Rijn en Ijsel. Deze lezing gaat over de uitdagingen om onze leefomgeving klimaat adaptief te maken met de focus op water.

21 maart
Lezing door Gerrit-Jan van Herwaarden over de structurele bijdrage van landschapselementen aan het cultuurlandschap, biodiversiteit en klimaat

Zomer 2024….
Er zullen later nog een aantal lezing bekend worden gemaakt welke gaan over de relatie tussen mens en natuur, houd de website in de gaten!

Deze lezingen worden georganiseerd door Stichting Marke Gorsselse Heide.