Op zondag 9 en 16 augustus organiseren IVN en Marke Gorsselse Heide twee excursies. Heide is een cultuurlandschap, een landschap dat door mensen geschapen is en door mensen in stand gehouden wordt. De Gorsselse Heide hoort tot de natte heidegebieden en heeft daarmee een specifieke plantengroei. Een van de plantensoorten die hier voorkomt is de struikheide en die bloeit vooral in augustus. De paarse heide is een lust voor het oog en een must voor de insecten, vooral bijen. In deze tijd bloeit ook de klokjesgentiaan, een plantje dat hier ook thuishoort. Natuurgidsen zullen tijdens de wandeling meer vertellen over het gebied en de daarbij behorende planten en dieren.

Start tussen 14.00 en 14.15 uur.

Het startpunt is bij de hoek Gerrit Slagmanstraat/Elzerdijk te Eefde. Honden kunnen helaas niet mee. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Informatie over de excursie is verkrijgbaar via tel. 0575-540978.

Aanmelden voor deze excursie is verplicht. Dat kan tot uiterlijk zaterdag 8 resp. 15 augustus (18.00 uur) via: lkouwenberg142@gmail.com.