dinsdag 21 november 2017
Over onze
visie
Lees ons
blog
Werkzaamheden
op de heide

De Gorsselse heide is van ons allemaal. Een natuurparel in onze gemeente. Heerlijk om er te genieten. Een plek om trots op te zijn als inwoner en te koesteren. Om de heide mooi te houden moeten we er met z'n allen aan blijven werken. Dat kost menskracht en geld. Laat zien dat je hart hebt voor de hei. Ondersteun ons en word Heidemaatje voor een mooi bedrag. Ga voor brons € 25, zilver € 50 of goud € 100 per jaar, gedurende tenminste 2 jaar. Vul de machtiging in en mail deze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Als Heidemaatje ontvang je gratis het prachtige boek (2017) over de Marke Gorsselse Heide. Ook kan je deelnemen aan een speciale excursie onder leiding van ervaren gidsen of kosteloos een lezing van ons bijwonen. 

De Marke Gorsselse Heide is officieel erkend als ANBI-instelling; onder voorwaarden is jouw bijdrage fiscaal aftrekbaar. Doe mee. De heide wordt zo een stukje van jou!

Als Heidemaatje draag je bij aan het beheer van de Gorsselse heide. 

Automatische afschrijven is voor ons de prettigste manier om donaties te ontvangen en je hoeft er niets meer voor te doen om je bijdrage jaarlijks over te maken. 

 

Bijlagen:
Bewaar het bestand Heidemaatje formulier met briefpapier_v2.pdfHeidemaatje formulier[Intekenformulier]

Nieuws

Begrazing. Succesvol!

Begrazing. Succesvol!

Begrazing. Succesvol! De bladeren aan de bomen beginnen te kleuren. September ligt alweer achter ons. Inmiddels zijn de koeien weer opgehaald en van de heide verdwenen. Daar hebben zij de afgelope...

Na een jaar

Het is een jaar geleden dat de kavels aan de Gerrit Slagmanstraat ontdaan zijn van de bouwvoor. Of anders gezegd er is een laag grond van 0 cm. verwijderd. Boeiend is dan te zien wat er na en jaar ...

Grazers in de toekomst

Grazers in de toekomst

Opvallende veranderingen op de heide worden zichtbaar. In het bijzonder door de weidepalen die de afgelopen week zijn neer gezet. Hierna een kleine toelichting over het waarom. De afgelopen vijf ja...

Agenda

30 oktober 2017

Congres burgerbetrokkenheid

30 oktober 2017Congres Burgerbetrokkenheid.Tien jaar werken aan Natuurherstel Gorsselse Heide

25 november 2017

Natuurwerkgroep aan de slag

Meehelpen de hei nog mooier te maken?

17 december 2017

Wandeling met Midwinterhoorn

Op deze middag gaat u op de Gorsselse Heide op stap met een natuurgids.

slide1

De Gorsselse Heide

De Gorsselse Heide is een mooi natte-heidegebied en heeft de potentie dé natuurparel van de Achterhoek te worden. Bijzonder is dat inwoners zelf het herstel en beheer organiseren. Met dat doel werd de Stichting Marke Gorssel Heide opgericht toen dit voormalig militair oefenterrein in 2009 openbaar werd verkocht. De nieuwe eigenaar Stichting IJssellandschap, gelooft in dit lokaal initiatief. Daarmee wordt een historische situatie hersteld. De heide behoorde eeuwenlang tot het markengebied, een onverdeeld gebied dat in gemeenschappelijk gebruik en beheer was van omwonende boeren. Samen met lokale organisaties en inwoners zetten de stichtingen zich in, omdat ze gek zijn van "hun" Gorsselse Heide.

 

Lees meer over de Gorsselse Heide