woensdag 19 juni 2019
Over onze
visie
Lees ons
blog
Werkzaamheden
op de heide

De Gorsselse heide is van ons allemaal. Een natuurparel in onze gemeente. Heerlijk om er te genieten. Een plek om trots op te zijn als inwoner en te koesteren. Om de heide mooi te houden moeten we er met z'n allen aan blijven werken. Dat kost menskracht en geld. Laat zien dat je hart hebt voor de hei. Ondersteun ons en word Heidemaatje voor een mooi bedrag. Ga voor brons € 25, zilver € 50 of goud € 100 per jaar, gedurende tenminste 2 jaar. Vul de machtiging in en mail deze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Als Heidemaatje ontvang je gratis het prachtige boek (2017) over de Marke Gorsselse Heide. Ook kan je deelnemen aan een speciale excursie onder leiding van ervaren gidsen of kosteloos een lezing van ons bijwonen. 

De Marke Gorsselse Heide is officieel erkend als ANBI-instelling; onder voorwaarden is jouw bijdrage fiscaal aftrekbaar. Doe mee. De heide wordt zo een stukje van jou!

Als Heidemaatje draag je bij aan het beheer van de Gorsselse heide. 

Automatische afschrijven is voor ons de prettigste manier om donaties te ontvangen en je hoeft er niets meer voor te doen om je bijdrage jaarlijks over te maken. 

 

Bijlagen:
Bewaar het bestand Heidemaatje formulier met briefpapier_v2.pdfHeidemaatje formulier[Intekenformulier]

Nieuws

Natuurwerkgroep zoekt vrijwilligers

Natuurwerkgroep zoekt vrijwilligers

Twee zaterdagochtenden per maand gaan de vrijwilligers van Natuurwerkgroep Gorssel aan de slag op de Gorsselse Heide. Zin om mee te helpen? Je bent meer dan welkom! Op de hei verwijderen we opslag ...

Libellen op de hei

Libellen op de hei

Wereldwijd zijn 6000 soorten libellen bekend. Daarvan komen er in Europa slechts 141 voor, waarvan er in Nederland tot nu toe 71 zijn gezien. Op de Gorsselse Heide zijn deze zomer zo’n 23 soorten w...

Jaarverslag 2017

In 2017 is een symposium georganiseerd in het kader van de afronding van het Natuurherstelplan. Hierbij is in de protestantse kerk in Gorssel een bijeenkomst georganiseerd met diverse vooraanstaand...

Agenda

12 juli 2019

Zomeravondwandeling

De wind gaat liggen, een laatste vogel fluit.

25 augustus 2019

Familiemiddag

 

14 september 2019

Natuurwerkgroep aan de slag

Meehelpen de hei nog mooier te maken?

slide1

De Gorsselse Heide

De Gorsselse Heide is een mooi natte-heidegebied en heeft de potentie dé natuurparel van de Achterhoek te worden. Bijzonder is dat inwoners zelf het herstel en beheer organiseren. Met dat doel werd de Stichting Marke Gorssel Heide opgericht toen dit voormalig militair oefenterrein in 2009 openbaar werd verkocht. De nieuwe eigenaar Stichting IJssellandschap, gelooft in dit lokaal initiatief. Daarmee wordt een historische situatie hersteld. De heide behoorde eeuwenlang tot het markengebied, een onverdeeld gebied dat in gemeenschappelijk gebruik en beheer was van omwonende boeren. Samen met lokale organisaties en inwoners zetten de stichtingen zich in, omdat ze gek zijn van "hun" Gorsselse Heide.

 

Lees meer over de Gorsselse Heide