Ook zin het voorjaar? De natuur te zien ontluiken en te ruiken? Kom dan op zondag 10 april naar de Gorsselse Heide, waar de struiken van de Gagel in bloei staan. Gagel is een typische plant voor veen- en heidelandschap en daarom zo goed als uit ons landschap verdwenen. Niet op de Gorsselse Heide. In de winter kleuren ze het landschap diep rood. In april springen de knoppen van de Gagel open en krijgt het landschap opeens een zonnige gouden gloed. Niet veel later komen de bladeren aan de struiken, met een onvergetelijke kruidige geur. Kom het beleven! IVN-gidsen nemen u mee in het spoor van de Gagel.

De excursie op zondag 10 april begint om 14.00 uur aan de hoek Elzerdijk/Gerrit Slagmanstraat en duurt ongeveer twee uur. De organisatie is in handen van het IVN en de Marke Gorsselse Heide. Naast gagel is er in april natuurlijk nog veel meer te zien op de hei: bloeiende planten, vlinders, vogels.

Informatie over de excursie is verkrijgbaar via Lambert Kouwenberg, tel. 06-37157388. Aanmelden is niet nodig. Een vrijwillige bijdrage stellen we op prijs. Honden kunnen helaas niet mee. Voor meer informatie over excursies op de Gorsselse Heide: www.ivn.nl/afdeling/zutphen