zaterdag 19 augustus 2017
Over onze
visie
Lees ons
blog
Werkzaamheden
op de heide

Ritje over de Heide
Afgelopen zaterdagmiddag (24 september 2016) was het weer zover. Jaarlijks worden er mensen met een beperking uitgenodigd bij de vereniging “Achter ’t Peerd”.
Dit jaar waren een 40 tal mensen die op andere tijden rijles krijgen bij de Pasman manege. Daar leren zij om te gaan met paarden.
Allereerst werden de kinderen ontvangen op het clubterrein van de vereniging “Achter ’t Peerd”. Daar werd door de waterbak gereden werd en ging men oefenen met het ringsteken. 
Vervolgens kon de jaarlijkse rit over de heide gemaakt worden. Hier konden we de mensen weer laten genieten van de schitterende natuur op de Gorsselse Heide.
Het blijft een bijzonder mooie plek zo dicht bij ons clubterrein.
Dank aan de mensen die dit weer mogelijk hebben gemaakt.
Han Brokken

Nieuws

Vacature

Vacature

STICHTING MARKE GORSSELSE HEIDE zoekt een bestuurslid. De stichting houdt zich bezig met het beheer van de Gorsselse Heide. Het bestuurslid vervangt de secretaris, maar kan zich ook bezighouden me...

Grazers in de toekomst

Grazers in de toekomst

Opvallende veranderingen op de heide worden zichtbaar. In het bijzonder door de weidepalen die de afgelopen week zijn neer gezet. Hierna een kleine toelichting over het waarom. De afgelopen vijf ja...

Padenplan

Padenplan

We werken aan het herinrichten van de padenAls u de Gorsselse Heide bezoekt ziet u dat de uitvoering van het inrichtingsplan zijn voltooiing nadert. Nu nog de "finishing touch". Onderdeel hiervan i...

Agenda

20 augustus 2017

Excursie bloeiende heide

Beleef de hei op z'n mooist.

09 september 2017

Natuurwerkgroep aan de slag

Meehelpen de hei nog mooier te maken?

24 september 2017

Excursie Natuurherstel, resultaat tot nu toe

Op de hei is de afgelopen jaren veel veranderd.

slide1

De Gorsselse Heide

De Gorsselse Heide is een mooi natte-heidegebied en heeft de potentie dé natuurparel van de Achterhoek te worden. Bijzonder is dat inwoners zelf het herstel en beheer organiseren. Met dat doel werd de Stichting Marke Gorssel Heide opgericht toen dit voormalig militair oefenterrein in 2009 openbaar werd verkocht. De nieuwe eigenaar Stichting IJssellandschap, gelooft in dit lokaal initiatief. Daarmee wordt een historische situatie hersteld. De heide behoorde eeuwenlang tot het markengebied, een onverdeeld gebied dat in gemeenschappelijk gebruik en beheer was van omwonende boeren. Samen met lokale organisaties en inwoners zetten de stichtingen zich in, omdat ze gek zijn van "hun" Gorsselse Heide.

 

Lees meer over de Gorsselse Heide